Suprasorb H Hydrocol. Standard 10x10cm 10 108830

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhaling in de apotheek

Levering aan huis

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Het Suprasorb H hydrocolloïdverband bestaat uit een absorberende hydrocolloïdmatrix die is aangebracht op een ademende dragerfolie van polyurethaan. De hydrocolloïdmatrix absorbeert exsudaat snel en vormt een cohesieve gel. Naast een uitstekend absorberend vermogen biedt het ademende dragerfolie van polyurethaan een hoge doorlaatbaarheid voor waterdamp. De combinatie van deze eigenschappen staat garant voor een optimaal vochtig wondmilieu, minimaliseert het risico op beschadiging van de gezonde huid rondom de wond en biedt een draagtijd van maximaal zeven dagen. Doordat er verschillende uitvoeringen van Suprasorb H (standaard, dun, sacrum, border) verkrijgbaar zijn, kunnen verschillende indicaties verzorgd worden.

Voor de verzorging van niet-geïnfecteerde wonden, als deze zwak tot matig exsuderend en oppervlakkig zijn.

Gebruik

Hoe vaak het verband verwisseld moet worden, is afhankelijk van de toestand van de wond en de hoeveelheid uittredend exsudaat. Het verband moet zo lang mogelijk blijven zitten. Als het wondexsudaat door het verband heen komt, moet het verband direct worden verwisseld. Het verband moet na maximaal zeven dagen of zodra het volgezogen is met exsudaat, worden verwisseld.

Samenstelling

Polyurethaanfolie met hydrocolloïd gecoat.

Indicatie
  • druk- en beenzweren
  • eerste- en tweedegraads brandwonden
  • huidafnameplekken en huidontvangende plekken
  • diabetische ulcera
  • postoperatieve wonden
  • schaafwonden
Gegevens
CNK3945557
FabrikantenLohmann & rauscher
MerkenSuprasorb